Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

            Okulumuz, Pursaklar ilçesi Ayyıldız Mahallesi 95414 ada 1. parselde 5662 m2 alan üzerine kuruludur. 3238 m2 okul binası, bodrum kat dâhil 4 kattan ibarettir. Okulumuzun yeri, Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığına aittir.

Okulumuz 1994–1995 Öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. 2005–2006 Eğitim Öğretim yılında ikili eğitime geçilmiştir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında tam gün eğitime geçmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 sistemine geçilmiş ve okulumuz Ayyıldız İlkokulu ve Ayyıldız Ortaokulu olmak üzere 2 ayrı okul olarak tek binada hizmet vermeye başlamıştır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ortaokul kısmının taşınması ile okulumuz tam gün eğitime geçmiştir. 3 idari personel odası, 24 sınıf, 1 konferans salonu, 1 mescit, 1 kantin, 1 rehberlik servisi, 1 spor atölyesi, 1 drama atölyesi ve kütüphane bulunmaktadır.

Binanın ısınma şekli doğalgaza dayalı kaloriferli olup su ve şehir şebekesine bağlıdır.

Okulumuzun bahçesinde futbol, basketbol, oyun ve etkinlik alanları mevcuttur. Ders saatleri dışında ve hafta sonları da öğrencilerimiz ve mahalle sakinlerinin kullanımına açıktır. Okul bahçesinin ağaçlık alanı zaman zaman çevre ve doğa incelemeleri için öğrencilerimize fırsat olarak sunulmaktadır.

Okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 2 İngilizce öğretmeni, 1 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni,1 özel eğitim öğretmeni bulunmaktadır.

Okulumuz öğrenenler, gülenler, değerler ve değerliler topluluğudur. Bütün paydaşlarımız bulunduğu yerde mevcut kimliğiyle değerli, onurlu ve saygındır. En değerlisi öğrencilerimizdir. Onlar arasında en yetkilimiz ise okul müdürümüzdür. Zira asgari hiyerarşi ve otorite; azami paylaşma, empati ve hoşgörünün ön planda tutulduğu; ahbap-çavuş ilişkilerinin değil ilkelerin, dışlamanın değil kapsamanın esas alındığı yönetim anlayışı hakimdir. Kurum kültürüne göre okulumuzda herkes birbirinin hem öğretmeni hem de öğrencisidir. 

 

 

 

 

 

Elzem BABAYİĞİT

     Okul Müdürü



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi